Yatırımcı İkamet İzni

 Belirli bir tutarda mülk veya mülkler satın alan yatırımcılar için Türk vatandaşlığına başvuru yapılması veya yatırımcı ikamet izni alınması söz konusudur.

  • 400.000 $  ve üstü tutardaki gayrimenkul yatırımı karşılığı vatandaşlık başvuru hakkı verilmektedir.

  • Mülklerin bulunduğu illere göre 50.000 veya 75.000 $ lık mülk karşılığı yatırımcı ikamet izni başvurusu yapılabilmektedir. 
 

05.05.2022 tarihli  genelgeye istinaden, herhangi bir büyükşehirde satın alınacak dairenin minimum tutarı 75.000 $, diğer şehirlerdeki dairelerin minimum tutarı ise  50.000 $‘ olmalıdır.


Büyük Şehirler:

ADANA

ANKARA

ANTALYA

AYDIN

BALIKESİR

BURSA

DENİZLİ

DİYARBAKIR

ERZURUM

ESKİŞEHİR

GAZİANTEP

HATAY

İSTANBUL

İZMİR

KAHRAMANMARAŞ

KAYSERİ

KOCAELİ

KONYA

MALATYA

MANİSA

MARDİN

MERSİN

MUĞLA

ORDU

SAKARYA

SAMSUN

ŞANLIURFA

TEKİRDAĞ

TRABZON

VAN

Taşınmaz mal nedeniyle ikamet izni talebinde bulunan yabancının, taşınmaz malın konut olarak kullanılması gerekmektedir ve yatırımcının aile bireyleri de ikamet izni talebinde bulunacak ise mülk paylaşımlı olarak satın alınmalıdır. 

Yatırımcı adına düzenlenecek ikamet izni her defasında en fazla 2 yıllık dönemler halinde düzenlenir.

Önemli Not: Diğer Koşulların sağlanması durumunda yatırımcı ikamet izni bulunan yabancı adına 5 yıl sonra Türk Vatandaşlığı başvurusunda bulunulabilir. 

Koşullar ;

  • Daire tapusunun yatırımcı adına alınması
  • Başvuru sahibinin genel /özel sağlık sigortasına sahip olması
  • Dairenin deprem sigortasının bulunması
  • Başvuranın sabıka kaydının olmaması
  • İlgili vize veya vize muafiyeti ile Türkiye’ye yasal giriş yapılmış olmalı

İkamet İzni Başvuru ve Onay Süreci;

  • Başvuru evraklarının incelenmesi,
  • Başvurunun uygunluğunun değerlendirilmesi,
  • Başvuru evraklarının hazırlanması,
  • İlgili Göç İdaresi’nden randevunun alınması,
  • Başvuru evraklarının Göç İdaresi’ne sunulması,
  • Başvuru dosyasının 90 gün içinde olumlu/olumsuz olarak sonuçlandırılması,
  • Olumlu sonuçlanan başvurulara ait ikamet izni kartları başvuru sahibinin beyan edilen adresine gönderilmektedir.

İşlem ve süreçler ile ilgili https://e-ikamet.goc.gov.tr/ bağlantısını kullanarak bilgi alabilirsiniz.

RL Danışmanlık olarak hizmetlerimiz;

Başvurusu için ön inceleme yapılması: Mümkünse bu işlem başvuru sahipleri Türkiye dışındayken yapılmalıdır. (Yabancının Türkiye’ye geliş amacına bağlı olarak başvurusu için hangi vizenin kabul edilebilir/uygun olduğunu bildirecektir.)

Hükümetler arasındaki ikili anlaşmalara göre yabancının Türkiye’ye girişi için bazı kısıtlamalar olabilir veya Türkiye dışından ülke bazlı ek başvuru evrakları talep edilebilir.

Mülakat tarihinin belirlenmesi: Uygun tarihi belirlemek için Göç İdaresi sistemini başvuru sahiplerinin programı ile karşılaştırıyoruz.

Başvuru evraklarının uygunluk kontrolü: Gerekli belgeler listesi başvuru sahipleriyle paylaşılacaktır,  RL Danışmanlık ekibi sürecin her adımında kendilerine destek sağlayacaktır.

Başvurunun göçmenlik bürosunda yapılması: Ekibimiz başvuru sahibini göçmenlik bürosunda karşılayacaktır. (Başvuru sahipleri bize ve avukatlarımıza vekaletname verirse, avukatımız kendilerine eşlik edecektir.) Devlet harçları tarafımızca ödenecek ve başvuru dosyası hazırlanacaktır.

Başvuru sürecinin takibi: Göç İdaresi memurları başvuru dosyasını belirli bir süre içinde değerlendirerek olumlu veya olumsuz olarak sonuçlandıracaktır. Ekibimiz, başvurunun durumunu kontrol etmek için göç idaresi sistemine erişim sağlayacaktır, gerekmesi halinde yetkili avukatımız ek başvuru belgelerini belirlenen süre içinde göç idaresine teslim edecektir.

İkamet izni kartının teslim alınması: PTT tarafından kartlar başvuru sahiplerinin kayıtlı adresine gönderilmektedir. (Kural olarak başvuru sahibi veya noter onaylı vekalet verilen avukat kartı teslim alabilir.)

RL Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi yasalar ve düzenlemelerdeki değişiklikler hakkında güncel bilgiler sağlayacaktır.

RL Danışmanlık olarak hizmetlerimiz;

İkamet İzni Başvurusu İçin Ön İnceleme Yapılması: Mümkünse bu işlem başvuru sahipleri Türkiye dışındayken yapılmalıdır. Hükümetler arasındaki ikili anlaşmalara göre Türkiye’ye giriş prosedürlerinde bazı kısıtlamalar olabilir ve Türkiye dışından ülke bazlı ek başvuru evrakları talep edilebilir.

RL Danışmanlık, yabancının Türkiye’ye geliş amacına bağlı olarak başvurusu için hangi vizenin kabul edilebilir/uygun olduğunu bildirecektir.

Mülakat Tarihinin Belirlenmesi: Göç İdaresi sistemi dikkate alınarak başvuru sahiplerinin programına uygun tarih belirlenmektedir.

Başvuru Evraklarının Uygunluk Kontrolü: Gerekli belgeler listesi başvuru sahipleriyle paylaşılacaktır. RL Danışmanlık ekibi evrak temini ve kontrolü sürecinde destek sağlayacaktır.

Başvurunun Göç İdaresi’nde Yapılması: Ekibimiz başvuru sahibini Göç İdaresi’nde karşılayacaktır. Başvuru sahiplerinin bizlere vekaletname vermesi durumunda, avukatımız kendilerine eşlik edecektir. Devlet harçları tarafımızca ödenerek, başvuru dosyası hazırlanacaktır.

Başvuru Sürecinin Takibi: Göç İdaresi memurları başvuru dosyasını belirli bir süre içinde değerlendirerek sonuçlandıracaktır. Ekibimiz, başvurunun durumunu kontrol etmek için Göç İdaresi sistemine erişim sağlayacaktır. Gerekmesi halinde yetkili avukatımız ek başvuru belgelerini belirlenen süre içinde Göç İdaresi’ne teslim edecektir.

İkamet İzni Kartının Teslim Alınması: PTT tarafından kartlar başvuru sahiplerinin kayıtlı adresine gönderilmektedir. Kural olarak başvuru sahibi veya noter onaylı vekalet verilmiş avukat kartı teslim alabilir.

RL Danışmanlık, yasalar ve düzenlemelerdeki değişiklikler hakkında güncel bilgiler sağlayacaktır

Apostille & Legalisation of the documents

2023 Work Permit Government Fees & Card Prices

Work Visa

Movie visa (filming Permit)

How to get a visa for Turkey