İkamet İzni

Türkiye’de yasal vize/vize muafiyet süresinden daha uzun süre kalacak yabancılar için ikamet izni alınmalıdır. 

Oturma izni başvurusu, yabancının Türkiye’de bulunma nedenine bağlıdır. Başvuru sahipleri Türkiye’ye gelmeden önce tüm süreci, işlemlerin ne kadar süreceğini ve hangi belgelerin gerekli olacağını bilmelidir.

İkamet İzni Türleri

  • Turizm Amaçlı İkamet İzni
  • Yatırım Amaçlı İkamet İzni
  • Aile İkamet İzni
  • İş veya Ticari Bağlantı Amaçlı İkamet İzni 
  • Mesleki Eğitim Programı İkamet İzni
  • İnsani Amaçlı (İltica) İkamet İzni
  • Eğitim Amaçlı İkamet İzni
  • Türkçe Dil Kursu Amaçlı İkamet İzni
  • Bilimsel Araştırma Amaçlı İkamet İzni
  • İnsan Ticaretini Önlemek Amaçlı İkamet İzni

Ekibimiz, başvuranların ihtiyaç duydukları doğru oturma izni türünü bulmalarına yardımcı olacak gerekli tüm bilgi ve uzmanlığa sahiptir.

Önemli Not:

Oturma izni başvurusu, pasaport geçerlilik tarihinden en fazla 60 gün öncesine kadar onaylanır. Bu nedenle Türkiye’ye gelmeyi planlamadan önce pasaport sürelerinin uzatılması gerekir. Bu kural, insani ve insan ticareti ile mücadele amaçlı ikamet izni başvurusu için geçerli değildir.

İkamet İzni Başvuru ve Onay Süreci;

  1. Oturma izni online başvurusunun yapılması,
  2. Gerekli belge ve bilgilerin Göç İdaresi’ne sunulması,
  3. Göç İdaresi tarafından yürütülen sürecin takip edilmesi, (Başvuru tarihinden itibaren 3 ay içerisinde)
  4. İkamet izni kartının alınması. (Yabancının kayıtlı adresine gönderilmektedir.)

RL Danışmanlık olarak hizmetlerimiz;

İkamet İzni Başvurusu İçin Ön İnceleme Yapılması: Mümkünse bu işlem başvuru sahipleri Türkiye dışındayken yapılmalıdır. Hükümetler arasındaki ikili anlaşmalara göre Türkiye’ye giriş prosedürlerinde bazı kısıtlamalar olabilir ve Türkiye dışından ülke bazlı ek başvuru evrakları talep edilebilir.

RL Danışmanlık, yabancının Türkiye’ye geliş amacına bağlı olarak başvurusu için hangi vizenin kabul edilebilir/uygun olduğunu bildirecektir.

Mülakat Tarihinin Belirlenmesi: Göç İdaresi sistemi dikkate alınarak başvuru sahiplerinin programına uygun tarih belirlenmektedir.

Başvuru Evraklarının Uygunluk Kontrolü: Gerekli belgeler listesi başvuru sahipleriyle paylaşılacaktır. RL Danışmanlık ekibi evrak temini ve kontrolü sürecinde destek sağlayacaktır.

Başvurunun Göç İdaresi’nde Yapılması: Ekibimiz başvuru sahibini Göç İdaresi’nde karşılayacaktır. Başvuru sahiplerinin bizlere vekaletname vermesi durumunda, avukatımız kendilerine eşlik edecektir. Devlet harçları tarafımızca ödenerek, başvuru dosyası hazırlanacaktır.

Başvuru Sürecinin Takibi: Göç İdaresi memurları başvuru dosyasını belirli bir süre içinde değerlendirerek sonuçlandıracaktır. Ekibimiz, başvurunun durumunu kontrol etmek için Göç İdaresi sistemine erişim sağlayacaktır. Gerekmesi halinde yetkili avukatımız ek başvuru belgelerini belirlenen süre içinde Göç İdaresi’ne teslim edecektir.

İkamet İzni Kartının Teslim Alınması: PTT tarafından kartlar başvuru sahiplerinin kayıtlı adresine gönderilmektedir. Kural olarak başvuru sahibi veya noter onaylı vekalet verilmiş avukat kartı teslim alabilir.

RL Danışmanlık, yasalar ve düzenlemelerdeki değişiklikler hakkında güncel bilgiler sağlayacaktır.

Apostille & Legalisation of the documents

2023 Work Permit Government Fees & Card Prices

Work Visa

Movie visa (filming Permit)

How to get a visa for Turkey